Zilele Curcubeului

Zilele Curcubeului

„Zilele Curcubeului”, eveniment inițiat de Carmen Artenie în 2005 (7-8 decembrie), a fost gândit pentru comunitatea LGBT din Iași. Prima ediție a cuprins diferite activități cultural-educative: workshop-uri, dezbateri, o expoziție de artă, o petrecere gay, la care au participat reprezentanți ai comunităților LGBT din Iași, București și Chișinău. Citește mai mult

La distanță de 5 ani de la acest eveniment cultural, Grupul de inițiativă suntgay.ro Iași își propune să reia tradiția „Zilelor Curcubeului”, extinzând aria de cuprindere la 3 orașe din Regiunea Nord-Est (Iași, Bacău și Suceava), în cadrul Concursului de inițiative locale al programului „Eu sunt! Tu?”

Proiectul urmărește consolidarea comunității locale LGBT și are scopul de a propune un dialog între majoritate și minoritățile LGBT, prin organizarea unor evenimente cultural-educative în perioada festivalului de sărbătorire şi recunoaştere a diversităţii, GayFest, 17-22 mai 2010. Output: conturarea unei comunități locale LGBT la Iași, Bacău și Suceava, responsabilizarea membrilor minorităților LGBT din Iași, Bacău și Suceava asupra importanței unui comportament sexual adecvat, realizarea unui dialog constructiv cu majoritatea.